Media - Sweden Rock Festival 2023 - 7 juni - 10 juni 2023

Sweden Rock Festival, 7 - 10 juni 2023

Ackrediteringsansökan för MEDIA/PRESS

 

Välkommen att ansöka om pressackreditering till Sweden Rock Festival 2023.

 

Vänligen läs noga igenom all nedan information noggrant. 

 

Sista ansökningsdag: 19 maj, 2023

Ansökningar som skickas in efter detta datum kommer inte att kunna behandlas.

 

Allmänt

Notera att din ansökan är individuell. Du kan alltså inte lägga till fler personer i övrigt-fältet utan varje individ måste göra en egen, separat ansökan.

 

Om du som ansöker saknar svenskt personnummer, ange de fyra sista siffrorna som 0000.

 

Krav för ackreditering

För att bli pressackrediterad till Sweden Rock Festival behöver du först och främst ha ett uttalat och verifierbart uppdrag att bevaka festivalen, utfärdat av en väletablerad tidning eller annan etablerad mediekanal.

 

Du som blir ackrediterad, blir det i form av representant för det media/tidning/kanal som du representerar. Det innebär att det inte finns någon garanti för att du som person blir ackrediterad i år bara för att du var det vid förra festivalen. 

 

Vänligen fyll noggrant i alla uppgifter i ansökningssystemet, inklusive uppdragsgivare (namngiven person inkl. telefonnummer). Det är obligatoriskt att inkludera länkar till ditt publicerade Sweden Rock-material från förra gången du var ackrediterad hos oss.

 

Vi är noggranna i ansökningsprocessen, och det kan hända att vi hör av oss till din uppdragsgivare för att verifiera ditt uppdrag. Antalet platser är begränsade och det finns inga garantier att ett media får ackreditering för lika många journalister/fotografer som under tidigare år. 

 

I de fall informationen i ansökan inte är komplett med fungerande länkar och/eller relevant material från tidigare uppdrag, finns risk att vi inte kommer att kunna behandla din ansökan.

 

Notera också att även om alla önskade kriterier uppfylls, så är antalet gratis ackrediteringar begränsat. Representerar du en mindre kanal kan du istället bli godkänd för access till festivalen och pressområdet mot att du själv köper vanlig biljett. Denna bedömning görs, precis som tidigare år, av pressteamet. Får du denna bedömning kan du antingen byta in din på förhand inköpta biljett, betala kontant på plats eller förskottsbetala mot faktura. Betalningssätt väljer du i formuläret.

 

Är du inte beredd att betala och hellre vill avstå från att bevaka festivalen om denna bedömning görs, så väljer du i ”Ej intresserad av ackreditering vid betalning” i formuläret. 

OBS! Ditt val av betalningssätt påverkar inte vår bedömning av huruvida du ska tilldelas gratis ackreditering eller ej.

 

Har du beviljats ackreditering så är du garanterad en biljett även om biljetterna skulle sälja slut.

 

Priser vid kontant betalning på plats

Festivalens första dag (onsdagen) blir en förlängd dag med fyra scener öppna (istället för tre).

4 dagar: 3800 kr

3 dagar: 3200 kr

1 dags: 1600 kr

 

Media-armband

Ditt mediearmband hämtar du ut i Ackrediteringen, numera belägen på andra sidan väg 508. 

 

Presstält

Presstältet finns till ditt förfogande och kommer att ligga i anslutning till VIP-området. Presstältet är en arbetsplats, vars syfte är att underlätta ditt arbete och ge dig en plats att pusta ut på. Eftersom det är en arbetsplats är alkoholförtäring i presstältet inte tillåtet, och är du påverkad ska du heller inte uppehålla dig där inne.

 

Fotovästar

Alla former av kameror är tillåtna på hela festivalområdet, men för att få tillträde till fotodikena framför scenerna krävs fotoväst. Maxantalet fotografer som kan befinna sig i fotodiket framför scenen begränsar på ett naturligt sätt även det totala antalet fotovästar som vi kan delas ut. Under många år har efterfrågan på västar överskridit tillgången, och detta kommer förmodligen vara fallet även i år. Beslut om vilka som får tillgång till fotovästar tas av pressteamet i maj. 

 

OBSERVERA att vi kommer att ha nolltolerans mot alkohol i fotodiket, och du kommer inte heller få tillträde dit om du är påverkad.

 

Camping och Parkering

P.g.a. platsbrist har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda någon specifik presscamping eller pressparkering. Detta får alltså var och en lösa via privata camping- och parkeringsentreprenörer i närområdet. När det gäller campingar i närområdet så hittar du information här: https://www.swedenrock.com/festival/boende/campingar

 

Speciella önskemål

Vi önskar dig en trevlig och givande upplevelse medan du bevakar Sweden Rock, och vårt pressteam finns på plats för att hjälpa och underlätta för dig! Med över 300 ackrediterade journalister på plats har vi dock svårt att tillgodose specifika personliga önskemål eller avvikelser från riktlinjerna p.g.a. diverse angelägenheter. 

 

Bekräftelse

När din ansökan är behandlad kommer du att få ett mail ifrån oss. Vi ber dig att även kontrollera din skräpkorg under denna period.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 2023!

 

 

OBS! Genom att ansöka om pressackreditering medger du att Sweden Rock Festival AB får kontakta dig via e-post med fortlöpande information om evenemanget.

Förnamn
Efternamn
Person nr -- -
Kön  
Företag
Organisations nr
Gatuadress
Post nr Ort
Land
Telefon
E-post
Yrke
Uppdragsgivare
Chefredaktör tlf
Chefredaktör e-post
Publicerat material
Önskemål
Vad är tänkt att publiceras före, under och efter festivalen? (typ av reportage, omfattning, ungefärligt publiceringsdatum)
Inträdesalternativ
Önskade dagar
Kommentarer
Genom att jag skickar ansökan godkänner jag att Sweden Rock får ta del av mina uppgifter