Media - Sweden Rock Festival 2024 - 5 juni - 8 juni 2024

Sweden Rock Festival, 5 - 8 juni 2024
Ackrediteringsansökan för MEDIA/PRESS

 

Välkommen att ansöka om pressackreditering till Sweden Rock Festival 2024.

 

Vänligen läs noga igenom all följande information noggrant.

 

Sista ansökningsdag: 17 maj, 2024

 

Ansökningar som skickas in efter detta datum kommer inte att behandlas.

 

Allmänt
Notera att din ansökan är individuell. Du kan alltså inte lägga till fler personer i övrigt-fältet utan varje individ måste göra en egen, separat ansökan.

Om du som ansöker saknar svenskt personnummer, ange de fyra sista siffrorna som 0000.

 

Krav för ackreditering
För att bli pressackrediterad till Sweden Rock Festival behöver du först och främst ha ett uttalat och verifierbart uppdrag att bevaka festivalen, utfärdat av en väletablerad tidning eller annan etablerad mediekanal.

 

Du som blir ackrediterad, blir det i form av representant för det media/tidning/kanal som du representerar. Det innebär att det inte finns någon garanti för att du som person blir ackrediterad i år bara för att du var det vid förra festivalen.

 

Vänligen fyll noggrant i alla uppgifter i ansökningssystemet, inklusive uppdragsgivare (namngiven person inkl. telefonnummer). Det är obligatoriskt att inkludera länkar till ditt publicerade Sweden Rock-material från förra gången du var ackrediterad hos oss.

 

Vi är noggranna i ansökningsprocessen, och det kan hända att vi hör av oss till din uppdragsgivare för att verifiera ditt uppdrag. Antalet platser är begränsade och det finns inga garantier att ett media får ackreditering för lika många journalister/fotografer som under tidigare år.

 

I de fall informationen i ansökan inte är komplett med fungerande länkar och/eller relevant material från tidigare uppdrag, finns risk att vi inte kommer att kunna behandla din ansökan.

 

Notera också att även om alla önskade kriterier uppfylls, så är antalet gratis ackrediteringar begränsat. Representerar du en mindre kanal kan du istället bli godkänd för access till festivalen och pressområdet mot att du själv köper vanlig biljett. Denna bedömning görs, precis som tidigare år, av pressteamet. Får du denna bedömning kan du antingen byta in din på förhand inköpta biljett, betala på plats eller förskottsbetala mot faktura. Betalningssätt väljer du i formuläret.

 

Är du inte beredd att betala och hellre vill avstå från att bevaka festivalen om denna bedömning görs, så väljer du i ”Ej intresserad av ackreditering vid betalning” i formuläret.

 

OBS! Ditt val av betalningssätt påverkar inte vår bedömning av huruvida du ska tilldelas gratis ackreditering eller ej.

 

Har du beviljats ackreditering så är du garanterad en biljett även om biljetterna skulle sälja slut.

 

Priser vid betalning på plats
Festivalen övergick till fyra hela dagar 2023, och vi kommer därmed inte att erbjuda 3-dagarsbiljetter 2024.

 

OBS: Klicka endast i 1 dag eller alla 4 dagar. Klickar du i 3 dagar så kommer du automatiskt debiteras för en 4-dagarsbiljett. Klickar du i 2 dagar så debiteras du för 2 stycken 1-dagsbiljetter.

 

4 dagar: 3900 kr
1 dag: 1600 kr

 

Mediaarmband
Ditt mediaarmband hämtar du ut i Ackrediteringen, belägen på andra sidan väg 508. Kolla i vår karta i appen eller på hemsidan för att hitta rätt.

 

Presstält
Presstältet finns till ditt förfogande och kommer att ligga i anslutning till VIP-området. Presstältet är en arbetsplats, vars syfte är att underlätta ditt arbete och ge dig en plats att pusta ut på. Eftersom det är en arbetsplats är alkoholförtäring i presstältet inte tillåtet, och är du påverkad ska du heller inte uppehålla dig där inne.

 

Fotopass
Nytt för i år är att vi ersätter fotovästarna mot fotopass som hängs runt halsen och som ska vara på vid alla tillfällen.

 

FOTO A och FOTO B ger dig tillgång till fotodikena, där FOTO A innebär att du är prioriterad vid begränsningar i fotodiken. FOTO B ger tillgång till fotodiken i mån av plats. FOTO C påvisar att du får fota på området och har INTE tillgång till fotodikena.

 

Om ni är flera som tillhör ett media, tilldelas ni endast ett FOTO A eller B, resterande får FOTO C. Maxantalet fotografer som kan befinna sig i fotodiket framför scenen begränsar på ett naturligt sätt även det totala antalet fotopass som vi kan dela ut. Under många år har efterfrågan på att få fota i diket överskridit tillgången, och detta kommer förmodligen att vara fallet även i år. Beslut om vilka som får tillgång till fotopass tas av pressteamet i maj.

 

OBSERVERA att vi har nolltolerans mot alkohol i fotodiket, och du kommer inte heller få tillträde dit om du är påverkad.

 

Camping och Parkering
Vi har inte möjlighet att erbjuda någon specifik presscamping eller pressparkering. Detta får alltså var och en lösa via privata camping- och parkeringsentreprenörer i närområdet. När det gäller campingar i närområdet så hittar du information här: https://www.swedenrock.com/festival/information

 

Speciella önskemål
Vi önskar dig en trevlig och givande upplevelse medan du bevakar Sweden Rock, och vårt pressteam finns på plats för att hjälpa och underlätta för dig! Med över 300 ackrediterade journalister på plats har vi dock svårt att tillgodose specifika personliga önskemål eller avvikelser från riktlinjerna p.g.a. diverse angelägenheter.

 

Bekräftelse
När din ansökan är behandlad kommer du att få ett mail ifrån oss. Vi ber dig att även kontrollera din skräpkorg under denna period.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 2024!

 

OBS! Genom att ansöka om pressackreditering medger du att Sweden Rock Festival AB får kontakta dig via e-post med fortlöpande information om evenemanget.

Förnamn
Efternamn
Person nr -- -
Kön  
Företag
Organisations nr
Gatuadress
Post nr Ort
Land
Telefon
E-post
Yrke
Uppdragsgivare namn
Uppdragsgivare webbsida
Chefredaktör tlf
Chefredaktör e-post
Länk till relevanta publiceringar
Publicerat material
Önskemål
Vad är tänkt att publiceras före, under och efter festivalen? (typ av reportage, omfattning, ungefärligt publiceringsdatum)
Inträdesalternativ
Önskade dagar
Kommentar (Lägg till relevanta Följare, räckvidd m.m.)
Genom att jag skickar ansökan godkänner jag att Sweden Rock får ta del av mina uppgifter